התקשרו אלינו עכשיו: 09-760-4557
או בקרו אותנו בכתובת: ויצמן 38, כפר סבא
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
או בקרו אותנו בכתובת: ויצמן 38, כפר סבא
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

איך לבחור גזיה?

איך לבחור גזיה?

גזיה הינה מרכיב המשמעותי ביותר בערכת קפה, הרי היא חלק בלתי נפרד ברשימת הציוד של כל מטייל.
השימוש בה נפוץ במהלך טרקים, "כיבוש" פסגה גבוהה, או אפילו טיול יומי לנקודת תצפית. הכנת קפה/תה הפך להיות חלק מהתרבות וההוויה הטיולית-ישראלית והכנתו הפכה מעין טקס חברתי מהנה ורגוע. בין אם מדובר על גדת נחל או בצילו של עץ גדול, הכנת ושתיית הקפה מעניקה מעין פסק זמן מהעולם ואתנחתה מרעננת מהטיול. בנוסף, אי אפשר להתעלם מהעובדה שהגזיות משמשות אותנו גם להכנת מאכלים ותבשילים טעימים בטבע. אז איך יודעים איזו גזיה מתאימה לקפה, איזו לאוכל, והאם יש בכלל הבדל בין השתיים?

ניתן לחלק את הגזיות לשלוש קבוצות עיקריות מבחינת המבנה ואופי השימוש שלהן:

1.  קלאסית: גזיה חזקה ויציבה שיושבת מעל הבלון.
2.  קומפקטית: גזיה קטנה אשר מתאימה למטיילים שמעוניינים לחסוך במשקל, ולרוכבי אופניים. גזיות אלו יותר עדינות מהגזיות הקלאסיות, אך מטייל שיודע לשמור על הציוד שלו לא צריך לחשוש אלא רק להיות מודע ולשמור על הגזיה בהתאם.
3.  אלפינית: גזיה המחוברת לבלון באמצעות צינור   המוליך את הגז, ואינה יושבת מעל הבלון אלא על הקרקע. היתרון המשמעותי הוא שניתן להעמידה כמעט בכל תוואי שטח וכך היא איננה חשופה לרוח. גזיה זו מתאימה בעיקר לתרמילאים ומטיילים אשר מתכננים לשתות ולבשל בשטח.

כמובן שאת כל אלו ניתן למצוא אצלנו בחנות, מוזמנים להציץ גם כאן.

מדדים לייעודה ולטיבה של גזיה:

  1. סוג הלהבה:
    א. להבה מרוכזת (רוטופליים): מדובר בלהבה סיבובית ומרוכזת במיוחד אשר מרתיחה מים במהירות גבוהה. להבה זו פחות מתאימה לבישול, אולם היא
    פחות רגישה לרוח בהשוואה ללהבה מפוזרת.
    ב. להבה מפוזרת: להבה שעצמתה מפוזרת בצורה רחבה יחסית ומאפשרת שליטה גבוהה יותר בעצמה.
    להבה זו מתאימה גם לבישול וגם להרתחת מים לקפה/תה. זאת לנוכח העובדה כי הפיזור הגדול יותר תופס שטח פנים גדול יותר מהסיר (במקרה של בישול).
  2. הספק: המהירות בה הגזייה מסוגלת להרתיח ליטר מים.
  3. סוג הבלון: קיימים שני סוגי בלונים עיקריים, הברגה/ניקוב.
    א. בלון ניקוב מכיל 190 גרם של גז בוטן. מחירו של בלון הניקוב נמוך יותר ממחירו של בלון ההברגה. חשוב לדעת שככל שיורדת כמות הגז בבלון כך יורד הלחץ ולקראת סיום תכולתו של הבלון הגזייה תתקשה לעבוד בהספק האידיאלי שלה. כמו כן, מהרגע שהבלון נוקב אין להפרידו מהגזיה עד גמר הגז שהוא מכיל.
    ב. בלון הברגה- הינו בלון שסתומי, כלומר ניתן להפרידו מהגזייה גם אם עדיין נותר גז בבלון, משמע לאחר כל שימוש.
    כמו כן, לחץ הגז בבלון נשאר קבוע גם כאשר הוא לקראת סופו.
  4. מצת: בחלק מהגזיות קיים מצת מובנה. המצת בגזיה מעלה בכמה עשרות שקלים את מחירה. אמנם מדובר באפשרות נוחה, אולם חשוב תמיד צריך להצטייד
    במצת רגיל/גפרורים.
  5. חברות: כיום ישנן מספר חברות מובילות אשר מתמחות בייצור גזיות ושומרות על אמינות ואיכות של המוצר (לדוגמה: Primus, Kovea, אמגזית).

רוצים להצטרף למועדון החברים של מצוק?

עכשיו יש לכם הזדמנות!
הרשמו עכשיו ותיהנו ממגוון ידע מקצועי לפני כולם והנחה קבועה בעת רכישה בחנות!

תפריט נגישות